Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 12 de juliol del 2018

Els canons dels Carmel podrien tornar

N´hi ha una cosa que falta als Canons del Carmel per què siguin realment els Canons dels Carmel.  I el que manca en la part alta del Turó de la Rovira de Barcelona, hi és a dalt del turó del Parc de les Bateries de Montgat.



Uns canons reals, d´aquells de 15 mm. que tractaven d´abatre els avions de l´aviació italiana i alemanya, conforme arribaven a la costa barcelonesa.








En el Carmel tan sols hi resten les bases dels canons de formigó, i els bunkers refugi de la tropa i la comandància.  Això si, museitzades i posades en coneixement dels turistes i els barcelonesos.

El MUHBA (Museu d´Història de Barcelona), ja fa alguns anys que va colocar panells explicatius, netejaren la zona, ajudats de voluntaris arqueòlegs de campus d´estiu, i va reparar el que el pas del temps va deixar com a empremta al lloc.  Deixant a la vegada les restes conservades de les antigues cases chabolistes dels 40´s.

Seria bona ideia que Montgat i Barcelona tinguessin una reunió per posarse d´acord i intercanviessin els canons per un cuiner barceloni, d´aquells de moda, per donar de menjar al vivac del "Panoramic", famós a dalt del turó pels seus concerts a l´aire lliure d´estiu.








Així Montgat seria una nova Sant Pol, ara que la Ruscalleda tanca el "Santa Pau", i els Canons farien goig i donarien una mica de por i sabor històric als turistes que tant agraden de pujar a veure les vistes nocturnes de Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

pots deixar el teu comentari si vols!!