Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 2 de juny de 2014

la font d´aigua radiactiva del Coll

Al decembre de l´any 2012 vam anar un grupet de visita a la zona del Coll-Vallcarca, i vam parar davant de la finca Sansalvador, seu del Taller d´Història de Gràcia cedida per l´Ajuntament, que es dedica a posar d´actual.litat la història i el patrimoni històric del barri pels veïns de Gràcia-la Salut i Vallcarca.

En l´antic casal del porter aquesta Entitat programa conferències i xerrades didàctiques sobre història i diversos temes, comandats per afamats oradors amb formació històrica.

Ara, des de fa només unes setmanes han aconseguit que l´Ajuntament acabi les obres de restauració de l´antiga mina de la finca d´estiueig del doctor Sansalvador al barri del Coll, i han tingut l´encert d´encetar una serie de visites gràtis per fer conèixer el patrimoni que suposa pel barri i per Barcelona una de les fiques de l´insigne arquitecte Josep Maria Jujol a la ciutat.

La visita a més inclou un passeig pels tunels que sevien l´embotelladora d´aigua medicinal anomenada "aigua radial", que va ser comercialitzada pel doctor fins que el pou es va esgotar.

Bonic conte de la ciutat que parla de com amb bona fe, però molt desconeixement, es va fer beure als barcelonins un aigua que era en principi bona per les seves propietats radiactives.

Prefereixo que el conte us l´expliqui la Carme Cristià, que us farà de guia el dia que hi aneu, però us garanteixo que la visita baga la pena.  Les convocatòries les van publicant a la pàgina uolala.com.

http://www.uolala.com/es/actividades/14062/visita-a-la-finca-sansalvador#borderDivComments

FOTOS DE L´ANTIGA MINA QUE SERVIA L´EMBOTELLADORA D´AIGUAPOU PRINCIPAL


FOTOS DELS JARDINS 


antiga casa del porter i escales d´accés des del carrerclau de volta catalana

porta d´entrada original i finca Queral

per més info:
http://modernistespuntcom.blogspot.com.es/2012/07/finca-san-salvador.html

per més info del Taller d´Història de Gràcia:
http://tallerhistoriagracia.blogspot.com.es/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

pots deixar el teu comentari si vols!!