Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 31 de desembre del 2012

CREATIVITAT, clau de futur per en temps de Crisi

Des que vaig començar els estudis allà pels principis dels anys 90´s, com a DISSENYADOR asenyat, vaig saver que allò que diferencia una persona amb bona mà per les Arts i aquella altra que té cap per les Ciències, es precisament la seva sensibilitat i capacitat per veure qualitats de la Natura que s´ha de tenir bon COR per copçar.




La llum, el color, les formes (naturals i reals, com figuratives interpretatives), el moviment, les expressions de detalls amagats (les petites parts del  tot), són dades que estàn amagades pels caps analítics, que van d´un punt a l´altre a base de fòrmules matemàtiques.  Les deduccions d´aquesta mena són probades a base de raonaments fonamentats en suposicions de tipus real, però que no se´ns mostren literalment, s´han d´esbrinar.

Els ulls que tot ho veuen són capaços de entreveure, o no, el fons dels matissos de detall real configurats pel toc de la llum a la seva superficie, porden veure coses reals que no deixen cap interpretació a la imaginació, i que s´escapen de tot raonament, es veuen o no es veuen, i per això s´ha d´estar ben dotat sensible i artísticament.

Les mans parlen, igual que la guitarra de Mark Knofler, igual que el silenci de la nit, o el soroll del mar, són capaces d´anar tocant, guiades per la ment dotada, una melodia de traços i ombrejats, que un bon admirador comprendria com a veritable màgia.

I de totes les persones que he conegut i que m´han fet veritablement entendrir i conmoure són les DONES les més ben dotades.

Encara me´n recordo de la companya d´estudis que va pensar la seva escala d´esglaons penjats enlaire, i jo amb la meva de base i paret al davant, de la gràcia de l`Ana amb la seva escenografia "visitable", que resumia en un sol gest l´estètica de "la Cubana" i el record de les nostres cases "kitch", que tothom té, encara que no vulgui reconèixer.

La tendresa dels moviments de les noies del circ, l´expresivitat de les T de Teatre, la representació formal de la Ivana Flores, la narració emocional de l´Assumpte Montellà parlant del seu llibre "El soroll dels telers", la música de la Mònica Naranjo, amb el seu "deje" inconformista, la llum de les pintures de la Frida Khalo i la forma de dir les coses de la Nuri Nistal, també l´originalitat dels dibuixos de la Paloma Carballal, la Aina Cordoncillo, i de molts il.lustradors que hi viuen a la ciutat de BCN.

Aqui deixo alguna mostra de tot el que he dit, perquè jutjeu!!

Anna Turellols

L´Anna és una artista multidisciplinar i molt preparada per prendre´s amb ironia les situacions de la vida quotidiana, que fa de les seves instal.lacions llocs meravellosos ples de sorpreses mediàtiques....



Boca Nord

Un veritable viver d´actuacions i artistes relacionats amb el Graffiti, l´art i les arts-mob pel barri del carmel, la cita de cada any que fan per les festes del Carmel és imprescindible.

Per mi el graffiti, que vaig descubrir i seguir allà per l´any 90, quan "Sendis" estava en plena fase creativa i no feia més que pintar i pintar amb el seu meravellós pinzell soplador, per tots els escenaris situats als intrincats carrers del Carmel i Horta, és una de les expressions artístiques més inmediates i impactants que hi pot desenvolupar un jove creatiu, els colors i el simbolisme de les obres es aclaparador en tota mida, i la forma anònima de presentació de la pintura, en el seu suport tret de gal.leries tancades, la fan del tot original, entenedora i vehicle protesta de missatges revolucionaris.





Paloma Carballal

La Paloma té una sensibilitat increible per fer dels seus personatges un vechicle de atracció totalment entranyable, fàcilment apreciable pels nens, cosa difícil d´aconseguir sense aquest gran COR del que parlava.





1 comentari:

  1. Terrific article! That is the kind of info that should be shared across the
    net. Shame on Google for now not positioning this post
    higher! Come on over and discuss with my website . Thank
    you =)
    Feel free to visit my web page : BCN box

    ResponElimina

pots deixar el teu comentari si vols!!