Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 15 de gener del 2013

conferències a la Pedrera del Fòrum Ambiental

Cicle de conferències: Futur, economia i societat i medi ambient, (debat sobre sostenibilitat)




La primera reunió a la que hem anat la familia Valero-Albarral aquest any 2013, ha sigut la tercera proposta de comferència del Fòrum Ambiental, la titulada "recolocació-deslocalització" i que ha sigut protagonitzada per l´Arcadi Oliveres, i el Josep González, el primer, professor d´economia a la Universitat, i famós per la seva implicació amb el moviment 15-M i el problema de la desglobalització mundial, i que ha fet públiques moltes veritats sobre la banca europea, els problemes que planteja el capitalisme i la cerca de solucions efectives a les empreses, conscienciant al poble de la necessitat de canviar el timó i col.laborar amb un consumisme més net i sostenible.

Arcadi Oliveres
Josep Gonzalez



El Josep González parlava de part de la pime i l´empresa, i ha estat segur defensant les postures i opinions de que els emprenedors també tenen les mans lligades en aquesta Crisi, degut als problemes d´inversió i perdua de vendes en aquest pais.

Aquesta tercera part de la sèrie de conferències sobre el tema ambiental i l´enfrontament al problema de la Crisi actual ha sigut un pou de noves perspectives reals del que està passant a Espanya i al món sencer,
s´han nombrat questions que han de rebre solució d´aqui a curt termini per poder canviar de model econòmic i poder salvaguardar el nostre més preuat tresor, la natura i el medi ambient.

idees com:

-la deslocalització de residus produits pels paissos emergents i desenvolupats, de la mà d´obra i dels conflictes bèl.lics per tal de controlar les matèries primes, han de ser suportat sempre pels mateixos paissos del tercer món?.

-quina justificació pot fer servir una empresa multinacional, tenint guanys durant anys i anys, per demanar un expedient de regulació d´empleo, i acomiadar els seus treballadors, amb excuses com que en d´altres paissos la mà d´obra surt més barata i abaraten els costos?

-els paissos emergents como els del sudest asiàtic, no estàn, a aquestes alçades del segle XXI, preparats ja per produïr amb la mateixa qualitat que ho fem als paissos desenvolupats.  NO estem encara preparats per assumir aquesta perdua de poder?

-encara el capitalisme està sublimat com a única possibilitat econòmica mundial?

-no podria ser una solució a la manca de treball el tema de les cooperatives en l´empressa, el compartir hores de feina, i abaratir costos reaprofitant els nostres propis recursos, en preparació professional i matèries primeres?

-les empreses podrien apostar per aquest país si no fós perque tenim problemes de diner, i pensant més en el valor qualitatiu dels nostres treballadors, si el govern català o estatal, financiés projectes reals
d´empreneduria neta i deixant valor en el país al que arriben.

-es veritat que estem tan devorats pel consumisme que ja no tenim marxa enrera i desitjem coses que no ens són necessaries, i que el model podria ser més sostenible ambientalment sí ens repensesin dues vegades les compres abans de fer-les?

-si des de l´any 1987 el planeta no pot recuperar el que la industria degrada ambientalment en un any, amb un any de retard, i seguim vivint de rendes de les futures generacions, no es hora ja de pensar en aplicar de veritat el pla de Kioto?

-els EEUU van fer una campanya de deslocalització de les seves multinacionals per tot el món, i aquestes empreses, al cap de l´any, amb els seus beneficis, poden pagar tot el pressupost del pentàgon del mateix any en curs, com es pot entendre això en termes polítics, no sirà que els paissos més poderosos del món el que volen es mantindre controlat a tot el món sub-desenvolupat a tota costa?

-Golman Sacks, no és, en realitat, el lloc d´on han sortit tots els grans enfonsadors polítics del món, tant a Europa com a Estats Units?

En la segona reunió el professor Carlos Taibo, va parlar de recessió i decreixement, de la manera seguent:

Carlos Taibo

-els productes que produim i venem com a paissos desenvolupats tenem data de caducitat a l´hora de sortit de fàbrica per incitar el consumisme, es aquesta una pràctica útil actualment?

-el món de les finances pot justificar en aquests moments el manteniment del sistema capitalista?

-que podrien fer per no haver de dependre de les materies primeres de Xina?

-per què no repartim les riqueses i treiem la fam al món, encara que ja sigui tard?

-si decreixement pot significar una oportunitat al medi ambient, no sirà una bona opció de recuperar el temps perdut, i reprendre les nostres vides de forma més sostenible?

http://www.carlostaibo.com/index.php



Aquestes i altres preguntes s´aniràn desenvolupant a lo llarg d´aquest any en les pròximes reunions del Fòrum Ambiental, que us recomano seguiu en la seva incomparable seu de "la Pedrera", la pròxima reunió el dia 21 de febrer sota el títol.

"Informació ambiental: la cerimònia de la confusió, però no matem al missatger..."
(gràtis tan sols amb inscripció previa)

http://www.forumambiental.org/programa2012.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

pots deixar el teu comentari si vols!!