Total de visualitzacions de pàgina:

dissabte, 1 de juny del 2013

FÒRUM ASSOCIACIONS, taula rodona, la cuina de la mobilització.





#19forum
retransmissió en Streaming



En BCN hi ha un lloc per les Associacions, un lloc on poden anar a cercar informació de com poden constituir-se legalment, de com poden dinamitzar els seus socis i implicar la seva base social, de com fer-ho per portar a terme les seves accions, normalment sense un objectiu monetari, de forma altruista i amb ganes de canviar el món i la societat que vivim.  Ara, en aquestes dates de mobilització ciutadana en contra de les agressions propiciades per l´intent d´empobriment i de manca de diner que ens han proveit els bancs i el Govern, Torre Jussana, aquest lloc de trobada associativa del barri d´Horta-Guinardó, ens ofereix un Fòrum, el XIX ja, en el que es vol posar en relleu el PAPER DE LES ASSOCIACIONS EN TOTA AQUESTA DINÀMICA INDIGNADA, de la que formem part irremediablement, com tothom ja a aquestes alçades.

Dos dies de reflexions en que el primer va ser dedicat, molt apropiadament, a fer aportacions en torn d´una taula rodona.  Comprenc perfectament que en aquests moments la quantitat de Plataformes i Entitats que lluiten per un interés Indignat, generat a partir de l´esperit del 15-M, són moltes a la ciutat, però vaig trobar a faltar una molt especial del nostre entorn de barri, que crec hauria d´haver estat invitada, i és ni menys ni més que la Plataforma "NOU BARRIS CABREJADA DIU PROU",  sorgida de la reivindicació endegada a la Guineueta per la gent que volia evitar la desaparició del servei d´urgències en el seu CAP des de finals del 2011.

De tota manera les Plataformes convidades van ser prou importants, i amb tanta experiència en la lluita, que no va notar-se la manca de representació pròxima.

Aquestes Plataformes van ser; l´ASSEMBLEA NACIONAL CATALANA, Entitat sorgida de les sinèrgies creades per la gent que vol la Independencia per Catalunya com a solució, única, per sortir de la Crisi, i que va començar a fer consultes populars des del 2009, amb la prova pilot d´Arenys de Mar, el Celestino Sànchez, home de bona fe, i verbo adient, representant de la Plataforma IAI@FLAUTES, Ens que amb el bagatge lluitador i experiència sindical obrera dels seus membres, va contagiar-se de l´esperit sorgit a les places Indignades de tota Espanya, per fer saver públicament el seu punt de vista en múlitples fronts des de ja fa dos anys, i que, segons va dir ell mateix, no vol organitzar-se en Entitat per no provocar el seu esperit democràtic.


I per últim, i per mi la més eixerida de la colla, la Silvia González, component de la PAH, dedicada de fa temps a editar molts dels videos que publica la Plataforma d´Afectats per la Hipoteca, i que venia a parlar del poder humà que conforma aquest grup, que de forma valenta i amb les ganes que dona el ser de veritat víctimes d´aquesta cruel Crisi, fan del carrer i de les portes dels bancs el seu lloc de treball habitual, demanant una solució per les seves hipoteques impagables, que els fa entrar en un grup selecte, ara ja no tant, d´exclosos socials.


L´Eva Anduiza, moderadora de la taula, va començar el debat a les 18.30 hores, quan a BCN, aquests dies, encara estem sortim de la tardor amb una bona fresqueta!!, i en un lloc emblemàtic amb unes vistes magnífiques del Carmel i del turó de la Peira al nostre voltant, Torre Jussana és una antiga torre de defensa del segle XVII, que va ser convertida en masia de camp al XIX, i que té unes golfes habilitades com a sala polivalent.

Es va parlar de temes importants i es van consensuar les respostes, per exemple, en temes de COMUNICACIÓ, va ser molt curiós aprendre com per fer una crida la millor manera és portar la gent via twitter, e-mail, o boca a boca, a un lloc diferent del que pensen les autoritats que por ser l´objectiu d´aquella trobada reivindicativa, canviant l´objectiu del dia; banc, organisme, etc., una vegada posats junts tots els simpatitzants en el lloc de trobada.

En temes d´Idiosincràcia particular de cada grup, les PAH ara es dediquen a promoure grups de recolçament moral entre afectats, ja que han vist que la gent arriba a les reunions molt desmoralitzada, sentitnt-se uns veritables paries, i aquest grup els brinden la possibilitat d´aprofitar veritablement el poder que pot proveir un grup en que tots els implicats tenen la mateixa sensació d´exclusió.

Els Iai@flautes per la seva banda criden a la desobediència civil perquè realment no creuen en una democràcia que està portant als seus fills a viure pitjor que ells, creuen en una democràcia en que el representat faci el que els seus votants volen que faci, i no creuen en partits que no tenen un recolçament d´almenys el 80% de la població.

I l´Assemblea Nacional defensa com a Entitat un sentiment que cada Independentista viu de manera diferent, però que troba ressó en una multitut de persones de tota Catalunya, i diferents partits polítics.

En quan al FINANÇAMENT, cada Plataforma o Entitat ho fa d´una manera diferent, merchandatge, suscripcions populars, en el cas de l´Entitat quotes mensuals assequibles, ajuda general de la base social, etc., però el que realment dona poder a aquests grups és la possibilitat d´agafar PODER públic, de tenir recolçament social, de poder canviar pensaments tan sols sortint al carrer i fent crides a través de les xarxes, treient la possibilitat de decisió final al poder executiu, l´EMPODERAMENT sense ser partit, fa de les Plataformes cíviques un arma molt poderosa per arribar a canviar algun dia aquesta dinàmica destructiva.

Un LIDER, segons els nostres invitats, per què?, per dir el que els demés han de fer, o per ser simplement un portanveu?, per servir de reclam públic, o marcar directrius?, millor deixar aquest paper per a persones que vulguin parlar per la resta de membres, no per fer demagògia passada de moda.

Avui, una altra bona ocasió per veure casos específics de treball associatiu pràctic, com podem unir accions i aconseguir un bé comú.  la taula de debat del dissabte porta el títol de "Evolucionar o morir", que més es pot dir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

pots deixar el teu comentari si vols!!