Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 16 d’abril de 2014

Rails perduts pels carrers de la ciutat, tramvies.


Ara a Horta, al carrer de la baixada del mercat, amb les obres que s´hi estàn fent a la plaça d´Eivissa per arranjar la mateixa definitivament, no crec, han sortit al descobert les antigues vies del tramvia 46 que anava de plaça Urquinaona a l´antic poble.

La polèmica ha sigut inevitable, que fem amb elles?, les deixem que les hi portin a la deixalleria, o fem alguna cosa per recordar l´entranyable història del que va ser, primer un tramvia de vapor, i després l´únic mitja per arribar des del centre de Barcelona al nostre barri del nord?.

La Carme Martí, bloggera dels barris d´Horta-Guinardó ha posat el dit a la nafra, perquè si no, vegeu 
l´interés que ha suscitat al facebook, a la pàgina "Horta-memòria del barri", per tota una colla de veins que no volen deixar escapar l´ocasió de polemitzar i dir la nostra, jo també m´incloc, portant la polèmica a l´Ajuntamet fins i tot.

Me gusta ·  · que hi fem amb aquest material?
Un concurs d´idees formal i ho presentem a l´Ajuntament?
Ho deixem còrrer i esperem que algú digui mentre reclamem?
 A veure que hi diuem al foro!!


el carrer de Sants amb les seves vies

http://memoriadelsbarris.blogspot.com.es/search?q=tramvia

El passat del tramvia a la ciutat es massa evocador, i moltes vegades, al carrer de Sants, a les Rambles, a la Gran Via, s´han descobert restes de vies i no s´ha fet res quasi mai amb el material trobat.

Moments com el de l´atropellament del Sr. Gaudí, accidents de gent menor, no tant en el record dels seus familiars, viatges interminables, pujades i baixades, anys i anys de circulació entre cotxera i aturada, no poden passar sense record permanent per una ciutat que ha viscut fins i tot la vaga de tramvies de començaments de segle, i de la cotizacció de la tela especial confeccionada per fàbriques con Can Trinxet a l´Hospitalet, l´anomenat "vellut del tramviaire".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

pots deixar el teu comentari si vols!!