Total de visualitzacions de pàgina:

divendres, 11 de juliol del 2014

Història de bars y restaurants de l´Hospitalet


La meva ciutat de neixement, amb molt de record de jovenet, al "Cordoba" anava amb amics a prendre un bon sopar abans d´anar de ballaruca, i a "La Flama" amb la dona els dies de festa major del Centre.

Molts bars de la ciutat van ser fundats a l`època de l´arribada d´inmigrants durant la dictadura, i són de bona cuina casolana, alguns tenen històries de ciutat, i arquitectura amb valor de conservació patrimonial, el millor valor de tots les tapes, i l´ambient que transpiren.

1.-Bar "Cordoba", c. Luarca
El nostre bar preferit, tapes especials, les braves són la seva especialitat, el Paco, el Sevilla, et rebràn amb els braços oberts, i el seu ambient andalus és marca de la casa.



2.-Bar-restaurante, "La Flama", rambla. de la Marina, 150
Lloc favorit per les seves tapes, el seu ambient i els seus horaris d´obertura, molt d´hora els caps de setmana.

La seva terrassa exterior es meravellosa a l´estiu i el seu saló de bodes i restaurant molt recomanable les nits del dissabte per fer ballaruca i sopar.



3.-Cafe "La Catedral", c. Santa Eulàlia, 181
Ara "Kfe Olé", edifici modernista del centre de la ciutat reconvertit en lloc de culte i al que els Rebeldes, grup de rock local, van dedicar una cançó.



4.-Bar "Serra", c. Santa Eulàlia, 100
Bar famós al barri de Santa Eulàlia, ple de caricatures i amb la història amagada de com Corbacho va conèixer al Juan Cruz, ambdós bons Hospitalencs.

Paràgraf tret del blog "bloghospitalet"
http://bloghospitalet.blogspot.com.es/2009/09/bar-burguer-serra.html

"Una de las características más destacadas del Bar Serra es su decoración.caricaturas de Jordi Macabich en el Bar Serra de l'Hospi, foto BlogHospitalet Las paredes están llenas de caricaturas del dibujante Jordi Macabich i Potau (Premio Ciutat de l’Hospitalet de las Artes y la Cultura en el año 2009). Son brillantes caricaturas de personajes ilustres de la ciudad, compañeros de profesión y clientes habituales del bar.
Estar en las paredes del Bar Serra es todo un honor y sólo por disfrutar descubriendo las caricaturas y comparándolas con el modelo ya vale la pena visitar este bar."



5.-Bar "Las 4 Puertas", c. Ingeniero Moncunill cantonada Miraflores
Bar senzill i una mica just d´espai, el millor lloc per prendre una flauta de birra a l´estiu i un most de migdia.



6.-Cafe "El Trifásico", Rambla Just Oliveras, a dalt de tot.
Un café amb molt d´estil per prendre un bon, doncs això, trifàsic.



7.-Restaurante "Bocato di Cardinale", c. Barcelona al davant de "la Farga"
Bona carta i molt d´èxit



8.-Bar "Lennon´s", av. Fabregada, 93
bar de copes amb molta solera, lloc de trobada per les nits de sàbanes amb xinxetes els divendres dels 80´s, també té disco al sota.



9.-Champañeria "la Xampa", c. Rambla Just Oliveras, per sobre c. Barcelona
Bar antic dedicat des de l´inici a comercialitzar cava i espumós.



10.-Restaurante "La Marina"
Un restaurant amagat que té el record del Canal de la Infanta, i una decoració de casa pairal i camp de conreu del Llobregat.

plànol situació restaurant
amagat darrera la Gran Via i a l´entrada de la Zona Franca


paràgraf tret de la pàgina "lhospitaletdellobregat.wordpress" del meu bon company Luis Vagan
http://lhospitaletdellobregat.wordpress.com/2011/02/06/construccio-del-segon-tram-de-la-ronda-litoral-inici-dels-anys-80/

Ahir vaig anar a dinar al restaurant La Marina de l’Hospitalet que es troba a una masia situada entre la ronda Litoral i la Zona Franca, abans envoltada de camps i ara de vehicles de segona ma i fàbriques. La masia es diu Cal Capellà i els seus menjadors es troben plens d’antics útils agrícoles, vells objectes comuns a altres èpoques, imatges de la Marina i de la família que porta el restaurant,…

Quan ja sortiem de dinar vaig preguntar si podia fer una fotografia a una de les imatges que tenen penjades (la que veieu aquí) i no van tenir cap objecció, tot el contrari, van comentar-me que aquesta imatge la va portar un obrer que va participar a la construcció del cinturó,

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

pots deixar el teu comentari si vols!!