Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 9 de novembre del 2015

Nou Hotel MONUMENT, cantonada Passeig Gràcia-Mallorca

     Una nova apertura d´hotel s´apropa a la ciutat de Barcelona, després que el passat més de setembre s´avancés el "BCN Urban" del c. Rosselló a fer veure que l´expansió hostelera no podrà ser aturada pel moment a la ciutat, ara toca el torn a l´hotel "Monument", construit en un dels edificis que ja configurava la meitat de l´hotel "Condes de Barcelona", a la cantonada del Passeig de Gràcia amb el c. Mallorca, costat mar,

     Miriam Cortijo, la seva nova directora general, vol convertir el nou hotel, en tan esplèndida i privilegiada situació, en un referent d´hotel de luxe a la ciutat, recordant temps passats, em refereixo als de la Renaixença catalana, on politics com Francesc Cambó volien pujar l´oferta turística que arribava, quan Barcelona trencava muralles i picava l´ullet a l´arribada de mitja burgessia europea, en una onada inmensa d´atracció i servei d´imatge catalanista, apostant per oferir serveis a mida i de qualitat contrastada. 

    Ara mateix el nou hotel reduirà de 109 a 84 estances, cadascuna de entre 24 i 80 metres quadrats, les més grans, com la suite "Enric Batlló", amb cuina dintre de l´espai.  Recordeu que el nou s´aixeca en el lloc de l´antic "Condes de Barcelona".  L´altre, el de la part mar, queda en ús de quatre estrelles amb 126 cambres, sense gaires canvis.  Aquest nou Condes té un gran valor patrimonial ubicat a l´antiga casa Enric Batlló, empresari tèxtil de l´Esquerra de l´Eixample i la Bordeta, que va voler viure a prop de la burgessia que fugia de la ciutat enmurallada, i és el lloc d´ubicació d´un dels millors restaurants 2 estrelles michelin catalans, el "Lasarte" 

Condes de Barcelona, 4 est.


    La casa Enric Batlló es un edifici de grans dimensions construït el 1895-96, 10 anys abans que la Pedrera. La façana principal és al xamfrà, flanquejada per un cos semicircular just al tombant del Passeig de Gràcia, que ara dona entrada a l´hotel Condes costat muntanya.  Amb una tribuna al pis principal i un coronament treballat, reeix gloriós al davant de construccions amb molta més fama i acompliment de visites turístiques, malgrat el seu ús real. L'encert de la composició es basa en l'efecte cromàtic de la combinació de diferents materials: el maó vist, la pedra i els plafons ceràmics que abelleixen el pis superior. La planta baixa i el primer pis, resolts amb una composició unitària, tenen interessants detalls ornamentals de pedra i medallons ceràmics amb motius heràldics.  També les balaustrades de pedra amb motius geomètrics i radials, i els arcs dentats and fust prim són d´admirar. 

Nou Hotel Monument, 5 est.

    La remodelació del nou hotel 5 estrelles ha tingut el privilegi de deixar-se fer pel treball dels arquitectes Tote Moreno y Carles Bassó, amb la col.laboració d´Oscar Tusquets, implementant dos nous sotans que fan sumar 600 m2 als 8000 existents.  També han contribuit ha enriquir i remodelar el restaurant "Lasarte", donant més llum, però respectant el llegat modernista de Josep Vilaseca.  Ajudats per la Interiorista Merce Borrell, que ha donat calidesa a l´acabat, i una distribució enriquida amb la incorporació d´una sala semi-privada en el menjador principal, i un segòn menjador privat amb nom de "la taula del cheff", amb capacitat per 8 persones, que té el privilegi de tenir vistes a cuina mitjançant una paret acristalada, amb aquestes noves intervencions s´ha arrodonit i donat un nou sentit màgic a la cantonada de Passeig de Gràcia,

    El lobby del nou hotel servirà per obrir els seus serveis a la ciutat, també amb la cockteleria i el nou restaurant "Oria", també del cheff Martin Berasategui i el cuiner Paolo Casagrande.  Pes a us  privat aquesta vegada, l´hotel tindrà en la seva oferta de luxe, una piscina al sostre, zona de wellness, fitness i llum solar a tota la zona comuna.

    Els preus aniràn dels 300 als 2.500 euros nit. Amb una inversió de 15 milions feta en 18 messos de construcció, entre abril del 2014 i novembre del 2015.  El grup hosteler CADARSO, també es propietari de l´hotel "Espanya" a la Rambla, renovat el 2010 pel mateix grup d´arquitectes, i la distribució internacional sirà confiada a la companyia "Preferred Hotel Group", que a partir de gener del 2016 tindrà una nova porta oberta oferida dintre la nova temporada turística estival barcelonina, que aquest any ha batut records amb l´arribada de més de 7 milions de visitants el primer semestre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

pots deixar el teu comentari si vols!!