Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 22 de maig del 2017

Vall de Valderredible a Cantabria

visita del dia 19 de maig del 2017

MAPA DE LA ZONA A MIG CAMI ENTRE CANTABRIA I CASTELLA


MAPA DE LA RUTA FETA


Moises m´espera a Reinosa, ufà i sarcàstic com sempre, amb el seu sonrís al rostres i em fa aparcar al parking del darrera del centre històric, m´agafa amb el seu Audi RS3 i em porta lo primer a veure el neixement de l´Ebre a Fontibre.




Arribem i el lloc està ple de senyors vinguts de Galicia, que baixen a veure la Pilarica i el llaguet que hi ha a la sortida a peu de terra del riu, modesta, abundosa i recoberta de copes de pollancre (chopo).

Després cap a Rocamundo, i més tard pujem a veure la vall recoberta de vegetació i petites lomes de la vall de Valderredible a més de trescents metres a sota des de la planera tallada a ganivet de Castella.  Es increible veure una meseta enlairada a sota de la qual es veu una vall verda i rica en contrastos de vegetació regada pel riu Ebre només nèixer.

Seguim cap a Castella i arribem a la zona dels pous petrolífers de Sargentes de Lora, amb la seva maquinària semblant al pous pioners de l´America de començaments segle passat, impressionant pel seu abandonament.





A l final del camí tombem a mà esquera cap a Valdelateja per la 623, seguint el decurs d´un dels afluents de l´Ebre, el Rudron, i el nostre viatge navega ara, a migdia, al voltant del pas del riu més cabalós i important d´Espanya.

A Valdelateja, families al costat de la cascada que passa pel mig del poble.

A DALT UNA ERMITA VISITABLE!!


A Orbaneja, trobo la cosa més meravellosa que m´he trobat posiblement en el meu decurs aventurer, una cascada al costat de la ctra d´entrada al poble, de més de 20 metres d´alçada, i que a l´arribar a la part baixa, a l´altra banda del pont que fa servir l´asfalt, fa uns pòsits d´aigua blavenca molt macos.  Molins i presa per produïr electricitat domestiquen aquesta aigua i donen també vista del seu patrimoni afegit.


EL CAMELLS AMOROSOS



VISTA DE UNA CASA A DALT DE LA BAUMA




Mengem a Orbaneja del Castillo, amb vista al seu paisatge calcari, de quines surgéncias surt molta de l´aigua que va a parar a l´Ebre.   Veiem els seus dos camells fent-se un petonet, resultat del desgast de les roques a la part alta del risc.

Jo menjo "cocido montañes", delciós regat amb vi de la casa i pa fet a la llenya, i Moises un enciam i per postres un "rabo de buey" que li ve de gust.

A la sortida visita per acabar a Sant Martí de Elines i la seva coligiata del segle XII, que segons els seus veïns no poden visitar per disavenences amb al titular de la parròquia.   El nostre guia es el senyor "rellotger", personatge amable i típic dels pobles de tota la vida, feliç de viure on viu, i sorneguer com un os rodejat de companys i mel dolça, si el voleu conèixer té un baret a l´entrada del poble.


M´acomiado de Moises, donant moltes mercés, i ajundant-lo a dins la seva meravellosa casa rural a posar a punt un mòbil i-pad trencat de molt mala manera, sense fondre la sim sortosament.  "Hauràs d´anar a Santander a bescanviar l´aparell!!",

Agafo el camí amb la reserva de l´Ibiza  i tinc sort de trobar fàcilment el camí cap al port de Carrales, la 623 cap a Santander, Cilleruelo, a on puc al final repostar després de 25 kms de més,  i Soncillo.  Després el camí des de Espinosa de los Monteros a Bilbo es més senzill.  

GRÀCIES PEL TEU ACOMPANYAMENT AMIC, i les meravelles que m´has mostrat, fins la propera.

M´en vaig a la idea que haviat faré una part del camí del GR-99, dormint a l´hostal del meu bon amic "El cuartelillo" de Polientes, que també vaig poder visitar durant la tarda, i a la seva bona hostelera, la Marcela, amb la seva veu simpàtica i la seva timidesa, us recomano el lloc per la seva tranquilitat, cura, serveis, situació al mig de la vall de Valderredible i comoditat.

VISTES DES DE UNA DE LES CAMBRES

LA MARCELA DEL "CUARTELILLO VIEJO"


FINS I TOT CAMBRES AMB TRES LLITS



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

pots deixar el teu comentari si vols!!