Total de visualitzacions de pàgina:

dimarts, 8 de març del 2016

escorxador municipal de Badalona i torre d´aigua

Construit el 1924 i inaugurat pel rei Alfons XIII EL 1927, i obert el 1928.

Podem trobar-lo just al costat oest del parc d´oci de Badalona i de la Penya, el "Magic Badalona", al carrer Arquitecte Fradera, amb entrada per aquesta banda al parc de l´Escorxador modern, amb sona per gossos, bancs i ombra, i sona de joc per nens-es.

Construit en terrenys del marqués de Sant Mori, que tenien la seva casa de "Ca l´Anglasell" (ja desapareguda), a la part alta del barri de la Salut, abans que es construís als anys 40´s amb torres d´autoconstrucció, 

Els terrenys els va comprar el Sr. Anselm de Riu el 1920 per vendre en parcel.les, de les que va reservar un pedaç de 18.000 m2 quadrats aprox. perque l´Ajuntament hi fés el seu escorxador.







La construcció va perdurar fins l´any 1983-5, que l´arquitecte noucentista Josep Fradera Botey i l´enginyer Enric Casas, arquitecte municipal de Badalona per aquells llavors, va dotar de suficient sentit modern a l´equipament municipal perque així fos, amb pavellons separats per gènere de carn (vaques, ovelles i  pocs), carrils de ferro intercanviables al sostre, i una torre d´aigua pròpia que va fer el servei de proveiment que necessitava una construcció que estava a les afores del terme municipal.

Les curiositats del recinte són el rellotge de la torre, les naus industrials amb gablet decorat amb ceràmica, antigues naus que des de l´any 2011 (març) són el nou parc i nou casinet del barri, després de la inversión aprovada per l´arquitecte municipal Josep Maria Massot.

http://www.badaweb.com/noticies/noticia.php?id=23651






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

pots deixar el teu comentari si vols!!