Total de visualitzacions de pàgina:

dijous, 10 de novembre del 2016

Fent nous amics d´altres paissos a la ciutat de BCN

EL turisme a la ciutat té un doble ús, i un doble sentit...., a saber. (escrito en catalán)

Per una part tenim el montant més habitual a l´estiu, que són els joves que venen a beure i torrar-se al sol, i que acaben la seva presència al més de setembre, i per altra part, els grupets de gent de tots els paissos, de mitjana edat, sols o en parella, o inclús en familia, que tenen més de bon grat, venir de turisme en l´època de preus baixos de l´octubre, i començament d´any, a veure la Sagrada Familia i donar un tomb per la nostra més que interessant ciutat.


També tenim els amants del futbol, que venen per Champions, els usuaris de la Fira de Barcelona, que omplen els hotels de la ciutat per preus més que cars en segons quins certàmens, i els que repeteixen 2, 3 i fins i tot una vegada a l´any la passejada per la ciutat i la visita a les amistats adquirides en altres visites passades.  Tenim els creueristes que dormen a la ciutat abans d´agafar el vaixell al dia següent, els estudiants que venen a cercar pis de lloguer i no tenen els primers dies a on dormir, i els treballadors que venen temporades curtes a fer feina a la ciutat.

Parlant d´aquests que paguen car el llit, una de les formes més barates, i ben parides, de passar nit a Barcelona és la que posa en contacte gent que vol compartir sofà amb gent d´altres contrades, "motxillers" que s´ho fan legal i que després et deixen el seu sofà en una altra ocasió.  Prenen contacte via e-mail, arriben en cotxe compartit "BLA-BLA CAR", i a canvi d´un sopar cassolà fet pel visitant, l´amfitrió permet que visquis "de gorra" al seu saló.  N´hi ha qui deixa claus de casa seva  durant el dia al foraster !!.  Es una plataforma que es diu "COUCHSURFING", i que jo recomano especialment, i que a mi m´ha permés conèixer gent com la Sabine i la Launaty. a les que mai he pogut deixar sofà,  però que he servit com a guia a la ciutat amb molt bon record.

Launaty en la seva aventura d´aquest estiu.

Doncs bé, com deia, tot el que he escrit es per parlar de la dicotomia de turisme que tenim a Barcelona, 

Un doble ús, un més amable, com el que proveeixen gent com els que fan ús del Couch-prèstec, i que solen ser joves amb gran sentit de l´ecologia i la compartició, i un altre més "salvatge", que fan malbé el mobiliari a la Barceloneta i que omplen platges a l´estiu, sempre deixant de banda els que s´ho fan més com a hobby, que més d´un barceloní n´hi ha rondant per allà!!.

Jo crec que el sentit que hauriem de donar a aquests usos és del que podria aportar un muntanyenc que viu sol a la seva muntanya, i que els veu arribar de lluny i no s´espera el que podrà passar quan arribin al seu paisatge estimat, i la seva casa, 

"Si aquest que arriba em desmunta la cabanya, menja dels meus conreus i després s´en va sense ni dir adeu, que se l´emporti el dimoni i no torni, però si m´amanyaga el llit, m´ajuda a tallar arbres i menja amb mi, que torni quan vulgui, perquè podré dir que és el meu amic per sempre".

Fa poc que m´ha deixat un bon amic, un paio que venia de Italia i que era Argentí, quines coses, veritat?, i que m´ha fet la rosca fins al cor, qui s´esperava que dues xerrades a peu de mostrador em possesin el cor tendre, mentre veia com algú que no tenia cap lligam amb mi m´espressava la seva estima i la seva confiança, Aquest si que sirà amic per sempre.


Pablo en las Ramblas


Això i abans el contacte amb gent com la Patty, espectacular xicota que em va donar xerrada una nit fins les quatre de la matinada, parlant de tot i de res, com una vella amiga que et respecta pel que signifiques en aquell precís moment, simpatica i eixerida, ensenyant com es pot viure amb altre tipus de problemes, que no són els teus,  sense donar més importància que la justa.






La Patty es la del fons i la del primer terme la meva companya de feina Michel,
a la que no puc fer arribar aquesta foto.

Això i més abans, quan la Xenia i el Romen em van fer saber la seva deria, que per Romen no era tan gran!!, ara si que ho és, de tenir un fill aviat, bells amics que sempre portaré al cor.

Xenia i Romen el novembre de l´any 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

pots deixar el teu comentari si vols!!