Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 22 de març del 2020

2ª setmana, les meves experiències del CORONA-VIRUS (COVID-19)

7é DIA

El Mauri torna cabrejat de la feina, ja no comprén perquè ha d´anar tot sol mentre la gent resta a casa, per fer rondes i poder contagiar-se.

Juanillo es queda sense assistent a casa, la consequència menys dolenta de que el no hi vagi a treballar i aquest s´amoina per no saber com fer-s´ho amb el seu pare per dutxar-lo

33.089 contagiats
2.182 morts
3.355 persones guarides

Catalunya fabrica 300 respiradors cada dia per homologar, SEAT contribueix amb les seves impressores
 3-D.

Carme Calvo esta a l´hospital amb una afecció respiratoria però no se sap si infectada amb la malaltia.

El pare preocupat per trobar una mascareta, esperem que no es contagii

La jefa ens inclou a l´ERTO fins el 20 d´abril, amb un 70% pagat per l´atur i un 30% pagat per ella.

foto rescavalada a instagram
de l´aniversari de la cunyada
amb la neboda al costat
Faig la compra per segona vegada després de la declaracio de l´estat d´alarama tot sol, sota la pluja, aprofito per treure les escobreries i el reciclatge.  

Passo pel CAP per deixar unes ulleres que feia servir pels correfocs però no trobo la caixa que havia vist de solidaritat a la porta d´urgències.

Vaig al Maxipà, i compro brioixos sense sucre, les noies que atenen, que són les mateixes que l´última vegada, sembla es troben totes be, pago amb monedes i elles porten guants.  Després vaig a l´antic Grup 80, ara portat pels pakis que treballaven al final del nostre carrer en un local petit, i un noi m´atén a la caixa tot sol, també el supermercat esta buït de gent, quan estic pagant entra una dona marroquina i em fa companya.  Compro beguda, servillletes, café, embutit, i mantequilla.

Trobo el company jubilat del c. Coimbra, que sempre em sal.luda perquè feien junts el mateix torn a les nostres respectives fàbriques, i em parla de panaderies que ja no obren des d´avui, en la seva familia tots estàn be encara.

Acabo treient diners del banc, obert, i comprant xarop d´àgave al supermercat "biològic" de la plaça eivissa, tota la resta de locals estàn tancats i són les 11.00 h.  El super, que es petit, està ple, i té problemes de circulaciò a dintre, però les noies fan el que poden per no creuar-se al camí amb mascaretes i bona careta.

Després torno amb les mans carregades, sota el plugim ara, gràcies a Deu!!, que m´ha servit per no trobar tanta gent al camí, i arribo a casa a on m´espera la doneta, deixo sabates al rebedor, paraigues a la banyera i roba al dormitori de l´entrada, i em rento bé les mans.

És el nostre aniversari de cassats i se m´acut que podem fer un pastís caser, que fa quasi 20 anys que no fem a la cuïna cassolana, tenim yogurt, farina, llimona, ous, però ens manca el llevat, trobo que el bicarbonat serveix de substitut, però tampoc tenim.  El nostre gozo en un pozo.


audiència final de la funció d´ahir al Raluy


IFEMA posa en marxa, amb la inauguració de la Margarita Robles, l´alcalde de Madrid i l´exèrcit, l´hospital de campanya amb més de 1200 llits i ampliables.  El Josep Lluis Martínez Almeida posa en servei la pista de gel de la ciutat per guardar morts, que ja es troben directament al seu llit de la residència sense guardar (1.800 m2 totals)

La Neus Mar fa un directe i canta la "Bella Ciao", el cant de tots els italians aquests dies, i el "Resistiré" al final de l´streaming primer per face i després per instagram.  Per la propera intentarà portar l´Emilio i la seva guitarra a través del whasap.

El programa de "l´Hormiguero" per la nit i "Zapeando" a la tarda, fan directes amb videos en segón terme de col.laboradors per skype, fa gràcia veure aquest nou format, amb intervencions afectades aportant solucions a la crisi pròpies, sense tamís del Govern,  i donant cara de normalitat simpàtica i diferent.  Coneixem els gossos de la Simó, el gat del Dani Mateo, que va descalç per casa seva, les idees per salvar la gent menys afavorida del president de la comunitat Cantabra, i les seccions de la "Boticaria Garcia" des de casa seva, amb artil.lugis fabricats per ella mateixa i demostracions creatives.

EEUU comença a tancar-se a marxes forçades, es el tercer pais en números de transmissió.

8é DIA.-

40.000 contagiats
2.696 morts

Molts testimonis de gent a la Radio que ajuden fent mascaretes, acompanyant els avis a recollir la seva paga de jubilació, com la gent del centre cívic del Carmel, reclamant serveis ja perduts, com el d´ajut als sense recursos del Cànem del Poble Nou, arquitectes, gent solidaria, avis, joves, programant activitats per a nens a distància, etc.

EEUU comença a ser l´epicentre del coronavirus amb 5000 morts

Els sanitaris ja fa dies que són el centre del contagi, tractant malalts sense mesures de protecció, son ja una 14% del total de contagiats espanyols, sacrificantse per salvar vides a cos descobert, 5.400 unitats.  

Un sanitari necessita al dia 25 mascaretes i 50 guants per la seva dotació personal.

IFEMA ja tracten un total de 200 infectats amb 1.400 llits disponibles (100 UCI-s), sanitaris portats dels CAP-s i mesures de protecció pels propers dies garantides.  Arriben els malalts menys greus de la resta d´hospitals de la ciutat de Madrid, 

Arriba material de protecció personal de Xina, solidària amb els espanyols.





La Moncloa es desinfectada per l´UME

Tokio ajorna els JJOO per Juny de l´any que ve, en que es diràn amb el mateix any de convocatòria original.  Els missatges de contagi general al final fan recular els organiitzadors del COI, primer ho anuncia Shinzo Abe, primer ministro japonés, que es quedarà al pais la torxa olímpica, a Fukushima, fins l´any que ve.

Los Alcazares de Murcia s´inunden altre vegada amb les pluges, plou sobre mullat.

Una noticia impactant, malalts dels hospitals, amb el test fet, esperant ressultats de contagi, s´escapen de les urgències i els policies han d´anar a buscar-los

València tanda també cementiris

8.000 positius tan sols a Catalunya

El Consell de Ministres ratifica i aprova l´extensió del confinament fins a l´ 11 d´abril.

9é DIA.-

47.000- CONTAGIATS
3.400 -  MORTS

Catalunya passa a ser el centre de l´epidèmia

IFEMA passa a ser el major hospital d´Espanya, amb 200 ingressos cada dia.

El Consell Europeu es baralla pel confinament i la crisi econòmica amb paissos més afectats, com Espanya, que demana que s´apliquin els corona-virus virtuals per pagar el deubte inmediat.

Des del Govern es demana a les comunitats autònomes dels voltants que siguin solidàries, que donim material i medicaments, metges i sanitaris, per ajudar en la zona més afectada, també trasllats als centres hospitalaris de les ciutats properes menys atapeïdes, Catalunya es la seguent en propagació, i se sap que s´esta preparant pel seu compte en adquirir elements necessaris pel combat.

1.500 afectats en Catalunya, l´Hospital de Sant Pau crea un hospital de campanya amb 40 llits.

Dia de recerca en internet, i ordre entre els llibres d´històra de  les meves prestatgeries, intentant justificar un post sobre "fàbriques que van veure el Rec Comtal", fàbriques de tot tipus que van conviure en època bastant moderna al costat de l´antic canal d´aigua del Besós que servia Barcelona, que va posar-se de moda l´any de la sequera a la ciutat el 2007, i que ara m´entretén escribint, apart d´aquest, aquest matí he acabat un sobre fontades per tota la ciutat, completant el que vaig llegir de l´Enric a blogspot.

El princep Carles de 71 anys té el corona-virus, igual que la Carme Calvo, que se sap avui va donar primer negatiu a la prova, però després va repetir pels síntomes de la malaltia.

Un nou medicament es posa sobre el tauler des de Regne Unit que pot ser útil per evitar els contagis, la HIDROXICLOROQUINA, un medicament contra la malaria que està essent provat allà.

En una residència d´ancians religiosa de Madrid, en Chamartín, es troben 23 malalts i 2 monges.

120.000 positius previstos a finals d´abril a Espanya, que passa a ser la tercera nació més contagiada del món, després d´Italia i Xina.

Un metge de 59 anys de La Fuente de San Esteban, Salamanca, altre sanitari mort pel coronavirus.

Per què van sortir els contagis a València el dia 13-14 de març?, perquè el temps d´incuvació es es següent.
-8 dies d´encuvació
-2 dies de síntomes 
-i acte seguit hospitalització i entrada en estadística

10é DIA

+ de 4.000 morts
56.188 contagiats
3.679 UCI

11.522 contagiats a Catalunya I 1024 en UCI
Catalunya 672 morts


Avui dia de compra, he sortit a prop, ja en el pic del contagi a Catalunya, el pa al c. Lloret, sense problemes, pagant amb monedes, la compra al super del c. Lloret, allà, amb passadissos més estrets, trobo una senyora tocant tota la verdura i fruita, i un noi treballant intentant ficar cul endins per no tocar la gent que passava al costat, pago amb tarja.

Em manquen ous i sucre, paro en el paki de casa, que no està molt ple, amb gent proveïda de mascareta i guants, trobo altra senyora preocupada amb el caixer perquè serveixi les ampolles de cara en caixes de tres unitats, quan ja no es fan així de fàbrica, i demanant descompte, malgrat tot, porta mascareta, i se la veu ben sana.  Arribo a casa i rento la cuïna i deixo la roba al rebedor i netejo les monedes amb alcohol.


La Ministra Carme Celàa surt per la Primera i la Sexta, en el programa del Ferreres, informant sobre les mesures preses en l´àmbit de l´educació;

-primer, s´intentarà donar un parell de setmanes lectives per acabar el curs, del 22 de juny al 6 de juliol, acabant amb l´EBAU per accedir a l´Uni.

-Quan acabi la data de confinament parlarà amb les Comunitats per adaptar la reanudació lectiva segons diguin aquelles, que tenen la competència.

-Alumnes demanen cancel.lar l´EBAU aquest any i deixar la nota mitja de Batxillerat per passar el tall a les Unis, la Ministra es partidària d´intentar reprendre el curs i continuar mentrestant mantenir les classes telemàticament, inclús fent servir continguts adaptats al mòbil, ja que tot alumne té un a l´abast.

Alemanya esta desbordada a la zona est i desviant malalts a Suissa.

New York desbordat, malalts trobats morts a les sales d´espera i sense respiradors

Carme Calvo donada d´alta per poder treballar a casa.

Vall d´Hebron restringeix visites a l´hospital, menys nens i parturientes, tinguin o no el coronavirus

Els Reis visiten IFEMA.

340.000 tests ràpids defectuosos, no aptes per predir tan sols amb el 30 % de certesa els contagis positius són tornats a l´empresa espanyola que els va vendre, amb permís xinés, que diu 
no va autoritzar la producció d´aquella.

Treballadors de la Moncloa contagiats, inclús el President i la seva dona, la vicepresidenta Calvo, xofers i treballadors interns, l´exèrcit neteja l´interior.

672 malalts lleus tractas al final del dia a IFEMA amb 70 UCIS instal.lades

Les residèncias d´ancians de Catalunya deixaràn que els residents que puguin anar a casa, ho facin i tornin amb les seves families.

11É DIA.-

4.858 morts
64.000 contagiats

Catalunya 850 morts
14.000 contagiats

Amb el repunt de contagiats a Catalunya, s´estàn fent hospitals de campanya a Sant Andreu, depenent del de Martorell i a Barcelona....

"La informació publicada a El Periódico i confirmada per fonts municipals assenyala que l'hospital de campanya de ....

-la Vall d'Hebron s'intal·larà al CEM (centre esportiu municipal) Olímpic Vall d'Hebron; 
-el de Sant Pau, al CEM Guinardó, 
-i el de l'Hospital del Mar, al CEM Mar Bella o Claror Marítim. 
-En el cas del Clínic, encara s'estaria buscant un espai. 

No ha transcendit, de moment, quants pacients es podrà atendre en cada pavelló, si bé des de l'Ajuntament expliquen que serà el consistori qui prepararà els equipaments amb els llits que siguin necessaris." (el Peridico del dia 27/03)

El Govern treu la llei de que cap empresa podrà despedir durant l´estat d´Alarma.

70 llits d´UCI ja instal.lats a IFEMA i donades d´alta diàries.

Ben Johnson el Presi anglés es contagia

mor una noia de 16 anys a França

12É DIA.-dissabte

CONSEQUÈNCIES FUTURES QUE TINDRÀ AQUEST EPIDÈMIA, reflexions.-

Les ganes de viatjar actuals es veuràn una mica esbaïdes, però tornarem a fer-ho quan l´economia es recuperi i el treball torni als números abans la crisi de salut,

A partir del moment de l´alliberament de carrer, ens mirarem de reüll a l´entrada dels cinemes, però també perdrem la por aviat,

Els restaurants de luxe siràn per gent més adinerada, tot buscant menjar bé i més lliure de contaminants

Relativitzarem les malalties i valorarem més els nostres sanitaris, respectant la seva feina, els malalts crònics creuràn més en la seva "sort" després d´haver superat el corona-virus, i els faràn menys mal les seves nafres i cronicitats.

El Brèxit perdrà tota la seva importància politica, igual que l´Independentisme català, durant un temps llarg.

La Xina guanyarà poder econòmic i polític al front entre els dos grans blocs mundials, la CEE seguirà subsistint, fent palesa més la seva debilitat econòmica.

Tindrem altra vegada ganes de descobrir, d´investigar, la curiositat es potenciarà moltìssim.

A l´haver més morts del costat més envellit, els joves tindràn més oportunitats de trobar treball, deixarem de parlar dels ni-nis, i es rejovenirà el sector económic, els grans haurem de fer altra vegada de mestres.

Les guerres s´aturaràn com la de Siria, 

Sirèn més positius i pràctics vitalment, importarà més el dia a dia i no tant els estalvis i el futur

Els fons públics per jubilacions desapareixeràn.

Hi haurà un reestructurament económic, l´oci sobreviurà el que sigui més avançat a la demanda des de casa, o tingui un valor cultural molt important, com l´òpera o el teatre, les noves influències artistiques, sorgides de la crisi sanitària, més de part dels joves artistes, ocuparàn el lloc deixat pels cinemes i els espectacles tancats i sense possibilitat de canvi temàtic.

Increment dels neixements.

-------------------------------------

A Catalunya Radio el Roger Escapa fa una entrevista a un responsable  de la Vall d´Hebron, allà tenen 643 malalts per COVID-19 i 129 a la UCI a dia d´avui

Vall d´Òdena 500 contagiats i 100 morts, treslladen malalts a Bellvitge, i i Bellvitge envia llits per muntar un hospital de campanya al poliesportiu de hockei 

Catalunya 14.260 contagiats, 1.070 morts

EEUU 100.000 infectats i 360 morts a Nova York, els contagis ja s´han escampat a Michigan, Chicago i Luisiana

Avui concert solidari on line amb Jose Mercé, Alejandro Sanz, i molts artistes espanyols.

CARLES ha anat aquest matí a la Corachan i té simptomes, l´han enviat a casa i no sabem si l´hanfet la prova

13É DIA.-

78.700 CONTAGIATS A ESPANYA // 6.500 MORTS, 4.500 PERS. A LES UCI

15.000 CONTAGIATS I 1.226 MORTS A CATALUNYA

Estem arribant al "pico" de l´epidèmia, cosa que en zones concretes, com Madrid,  ja pugués estar passant.

L´IFEMA ja tracta més de 1.000 pacients, i al 12 d´octubre n´hi han 800 llits ocupats per contagiats.

Ens assabentem que el germà de la dona, el Carles, té tos i ha passat per les urgències de la Corachan, no l´han fet la prova i l´han enviat a casa amb la mascareta.  El seu contagi s´hauria produït, si els compte surten la setmana del 17 de març, i després d´aquesta data va estar treballant i amb convvidats a casa, si es verifiquès el seu contagi per covid-19, em faig cinc cèntims de quantes persones podrien estar ara malaltes de la seva part.

Esteban està treballant a la Vall d´Hebron en una planta que no té contagiats.  Celebrem el seu aniversari per un video-conferència a tres via whasap, a Sant Boi l´han fet un pastís i em bufat les espelmes.  Bona idea!!

Madrid obre la Ciutat de la Justicia que va construïr l´Esperança Aguirre i que no tenia ús perquè estava a la quinta forca, com a morgue.

Avui mor un sanitari en Castella-la Manxa.

Avui tenim concert, "Rosor" i "Nesum Dorma"

Cap a les 21.00 hores surt per la TV el Presi Sánchez a fer un comunicat i ens explica que la CEE ha de fer més per ajudar als paissos socis, suposo que preparant la reunió de la setmana vinent per demanar més ajut pels paissos pobres que han demanat treballar amb coronabons.  Però just després ens sorprén decretant EL TANCAMENT TOTAL PER ACTIVITATS "NO ESSENCIALS", a partir del dilluns, es compensarà els treballadors que estiguessin treballant agafant vacances o intentant recuperar les dues properes setmanes a final d´any.

Truco a Mauri i no s´ho creu, però ell ha de deixar de treballar al parking, i ja veurem si no l´enganxen per passar les properes setmanes portant avis de residència en residència.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

pots deixar el teu comentari si vols!!