Total de visualitzacions de pàgina:

dissabte, 16 de gener del 2016

Albinyana, vila antiga i rural

Albinyana, la neanderthal, la romana e íbera, la sarraïna, la medieval.  Vila amb història i olor de frontera, de castell primer àrab i després cristià, amb coves prehistòriques (Cova de Vallmajor), serra de Quadrell i comarca del Baix Penedés.


Va ser conquerida el 1010, i va passar a pertanyer al monestir de Sant Cugat, que va encarregar el noble Bernat Otger poblar i aprofitar el castell medieval cristià per tenir vasalls i terres.

Terra rica en fruiters de fruita seca, oliva, vinya, poca aigua i rieres subterrànias.  Roca calcarea i pedra del Garraf, argil.la de mar antic, i paisatges oberts i olor fresc.


Albinyana d´història de massos lliures una vegada enderrocat castells de Bonastre, Escarnosa i Albinayana esglèsia protegida i vasalls esclaus d´esglèsia i compte.  Poble amb màgia de llibertat, de treball i de gent humil, aferrada a la seva tradició antiga protegida i a reser dels nous temps.

Esglèsia maca, petita, amb patro de Sant Bartomeu, ermita aprofitada d´antic recinte enmurallat, milagrera i amb nom de Sant-orador i adoctrinador, Sant Antoni.

Albinyana noble, Albinyana rica, Albinyana de pi i raim, Albinyana de mas i cabanya de pedra seca, Albinyana pregant, de benedicció milagrera i vi ric.

BAIX PENEDÈS


  

ERMITA DE SANT ANTONI



ESGLESIA DE ST. BARTOMEU




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

pots deixar el teu comentari si vols!!