Total de visualitzacions de pàgina:

dimecres, 21 d’octubre del 2015

la nova Damm Estrella Daurada



Estrella Dammm des de fa més de 140 anys a la ciutat de BCN, quan un emprenedor alsacià Joseph Kuentzmann Damm va arribar refugiat de la guerra franco-prussiana.  Va construir una fàbrica de cervesa al C. Urgell amb Diputació el 1881, molt a prop de la seva competidora Moritz, també de propietat alsaciana, establerta a BCN el 1856.

La fàbrica va treslladar-se al carrer Rosselló, cantonada Dos de Maig, el 1904, després d´haver fet famosa la seva estrella vermella a la cerveseria Gambrinus del Portal de Sta Madrona i la Rambla Sta. Mònica.

Així van passar els anys i la nisagra, ja estem a la cuarta generació, en que la empresa esta dirigida pel Sr. Ramon Ajenjo, la empresa va agafar terreny en el món dels làctics, a la qual producció es va dedicar la fàbrica del c. Urgell, i  al final va comprar fa poc la seva competidora Cacaolat.  Va guanyar la partida a la Moritz, que va haver de tancar temporalment, fins el 2004, i després del tancament de l´antiga seu històrica, "la Bohemia", l´ha dedicada a cedir els seus antics magatzems de grà per us d´activitats de difussió lúdica i cultural, altruistament, per la qual raó jo de tant en tant m´apropo per disfrutar del seu regal de final de xerrada, una copa de cervesa fresqueta, clareta o de malta, que tan gentilment tenen el gust d´oferir sempre als assistents.


una tolva convertida en sofà

trituradora

restes d´una antiga escala a la sala d´actes-pl. superior






ampolles històriques, d´aquest tipus record haver begut


antigues xibeques de litre i mitjanes

calderes de coccióconservades a la planta baixa,

foto a la planta de calderes, a sota el museu

carretons antics per repartir per BCN, encara
es poden veure pels Tres Tombs

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

pots deixar el teu comentari si vols!!